Programma

Zondag 23 april

Ontvangst en welkomstborrel met hapjes (hotelbar)

Tijdens de welkomstborrel in de hotelbar leert u uw reisgenoten kennen.

Zondag 23 april

Working dinner

In de congreszaal, gezeten aan ronde tafels geniet u gezamenlijk van het diner.
Tijdens dit diner komen diverse sprekers aan bod.

Zondag 23 april

Working Dinner - Smart Industry, kansen om te verzilveren!

Tom Bouws, accountmanager Smart Industry bij Kamer van Koophandel en lid van het Programmabureau Smart Industry, zorgt er als moderator voor dat u maximaal rendement haalt uit uw reis. Als spreker opent hij het working dinner met de presentatie ‘Smart Industry – kansen om te verzilveren!’.

  • Wat is de impact van de snel veranderende wereld op de industrie?
  • Hoe staan we er landelijk voor met Smart Industry?
  • Op welke manier bieden technologische ontwikkelingen kansen voor nieuwe businessmodellen?
  • En, welke stappen kun je zetten om te starten of door te pakken met Smart Industry?  
Zondag 23 april

Working Dinner - De Europese maakindustrie kan excelleren!

De digitale transformatie (Industry 4.0) biedt nieuwe kansen voor een concurrerende Europese maakindustrie. Slim gebruik van “big data” en technologische innovaties maken het mogelijk om meer economische en maatschappelijke waarde te creëren.

In Europa hebben we meer ambitie en leiderschap nodig. Waarbij een samenwerkende Europese gemeenschap enthousiasme demonstreert voor investeringen in een gezonde maakindustrie als fundament voor een duurzame samenleving. Dit vraagt moed en een lange termijn visie, gedreven door verantwoord leiderschap en een goed gekalibreerd moreel kompas. Er is niets wat een excellerende Europese maakindustrie tegenhoudt!

Zondag 23 april

Working Dinner - Reimagining Process & Discrete Manufacturing in the Digital Age

Waar zullen de ontwikkelingen in ICT en technologie markt ons naar toe brengen, waar staan we over 10 jaar? Vertrekpunt blijft bedrijfs- en procesoptimalisering, maar hoe maak je goed gebruik van de mogelijkheden en kun je de fysieke en digitale/virtuele werelden combineren? Hoe dient je systeem landschap zich te ontwikkelen, wat is cruciaal bij samenwerking in de keten, hoe beperk je de risico’s van cyber attacks en beveilig je de gegevens. En natuurlijk hoe pak je dat dan aan, zodat je uiteindelijk een connected business bent.

Zondag 23 april

Working Dinner - Round Tables

De stellingen voor deze rondetafels worden o.a. voorbereid door partners SAP en Capgemini

Maandag 24 april

Hannover Messe

Deze tweede dag van de studiereis staat in het teken van een bezoek aan de Hannover Messe. Deze vakbeurs is zeer uitgebreid en biedt plaats aan alles wat te maken heeft met technologische ontwikkelingen binnen de industrie, zoals bijvoorbeeld sensorsystemen, software voor virtuele productontwikkeling en fabriek controle, allerlei oplossingen voor end-to-end data-connectiviteit en platforms voor het stimuleren van kunstmatige intelligentie.

Uw tourleider is Jurjen Lengkeek. Jurjen is Co-Founder at RDM Makerspace en Foudning Partner van IOT Academy. 

Maandag 24 april

Diner bij Die Insel

Norbert Schu, Benjamin Meusel en zijn topteam zullen u verwennen met creatieve gerechten. Dit in combinatie met een prachtig uitzicht over de Maschsee, maakt "Die Insel" tot één van de beste restaurants van Hannover.

Dinsdag 25 april

Claas - Bezoek aan hypermoderne productie omgeving

Claas is een van de grootste producenten van agrarische machines en voertuigen. De afgelopen jaren hebben zij enorme stappen gezet om van hun productie omgeving een ware smart industry te maken. Op de laatste dag van deze studiereis krijgt u de unieke gelegenheid om deze productie omgeving met eigen ogen te aanschouwen.

Dinsdag 25 april

Claas - Thomas Böck

Als CTO van Claas is Thomas Böck natuurlijk dé persoon om u te inspireren over hun aanpak. In een lezing gevolgd door een uitgebreide Q&A sessie heeft u de mogelijkheid om Thomas te vragen wat u wil weten over het productieproces, de keuzes die zijn gemaakt of wat deze keuzes nu daadwerkelijk hebben opgeleverd.